Blog

Τα 8 κλασσικά έλαια αρωματοθεραπείας: Πώς δρουν στο σώμα και την διάθεσή μας

Οι όροι Αρωματοθεραπεία και Αιθέρια έλαια πρωταγωνιστούν στον κόσμο των συμπληρωματικών θεραπειών τα τελευταία χρόνια και γνωρίζουν τη μεγάλη αποδοχή και προτίμηση του κόσμου.

Read more

Τι ποσοστό των ανθρώπων επιλέγουν ολιστικές μεθόδους θεραπείας για την υγεία τους;

Σύμφωνα με δύο νέες έρευνες από το National Institutes of Health περίπου το 1/3 των Αμερικανών αναζητούν βοήθεια για την υγεία τους, έξω από το γραφείο των γιατρών τους.

Ιχθυέλαιο, προβιoτικά, μελατονίνη, βαθιές αναπνοές, χειροπράκτες και yoga είναι μερικά μόνο από τα εναλλακτικά που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, για να αισθανθούν καλύτερα.

Read more

Κινόα: Η «υπερτροφή» του σήμερα και πώς βοηθά στην υγεία

Φαίνεται πως στις μέρες μας, η κινόα είναι η υπερτροφή που συζητούν όλοι. Στη Νότιο Αμερική, χιλιάδες χρόνια πριν, ονομαζόταν από τους Ίνκας ως «το μητρικό σιτάρι».

Σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα «superfoods» – με αποκορύφωμα την στιγμή που τα Ενωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2013 ως την «Διεθνή χρονιά της Κινόα».

Read more

Γιατί αξίζει να επιλέξετε το θέατρο ως το νέο σας χόμπι

Το θέατρο από την αρχαιότητα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι έκφρασης και ψυχαγωγίας τόσο του ηθοποιού όσο και του θεατή. Το θέατρο όμως είναι και ένα μέσο που έχει μεγάλες θεραπευτικές ικανότητες και για τον πομπό αλλά και για τον δέκτη.

Read more

Ο σημαντικός ρόλος της αποτοξίνωσης για τον οργανισμό μας

Εάν κοιτάξουμε λίγο καλύτερα γύρω μας, και αν παρακολουθήσουμε λίγο πιο προσεκτικά τις συνήθειες μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι τοξίνες είναι πανταχού παρούσες και ενδεχομένως να ερχόμαστε σε συχνότερη επαφή μαζί τους από όσο πιστεύαμε.

Read more

3 τεχνικές άμεσης χαλάρωσης κατά του άγχους

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε μέσα στους απαιτητικά γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Μια αγχωτική δουλειά, ένα απρόβλεπτο περιστατικό στον χώρο εργασίας μας, η έλλειψη χρόνου, ή η ανάγκη μιας άμεσης καθοριστικής απόφασης που καλούμαστε να πάρουμε.

Read more

Τι είναι τα βότανα και ποια η ιστορία τους;

Τα βότανα, έχουν μια πολύ βαθιά ιστορία που χάνεται ανά τους αιώνες. Ως βότανα θεωρούνται τα φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην καθημερινή μας μαγειρική αλλά και στην ιατρική. Για να πάρει ένα φυτό τον χαρακτηρισμό του βοτάνου, θα πρέπει ο βλαστός που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της γης να μην έχει την μορφή ξύλου.

Read more

Τι εννoούμε όταν λέμε ακολουθώ έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής;

Πάνω από όλα, είμαστε πνευματικά όντα. Δεν είμαστε μόνο σώμα, είμαστε και νους. Και χωρίς το ένα δεν μπορεί να συνυπάρξει το άλλο. Είναι δύο κομμάτια αλληλένδετα μεταξύ τους, που η ισορροπημένη λειτουργία και των δύο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μιας υγιούς και ευτυχισμένης ζωής.

Read more

Το Healthy Life Festival επιστρέφει!

Το Healthy Life Festival είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός ΕΥ ΖΗΝ που γίνεται στην Ελλάδα. Η άρτια διοργάνωση, η μεγάλη συμμετοχή εκθετών σε όλους τους τομείς του Healthy Life Festival, οι πολύπλευρες παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και οι βιωματικές εμπειρίες, η συμμετοχή και η αγάπη του κοινού είναι τα στοιχεία , που συντέλεσαν στην καθιέρωση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης , ως «εμπειρίας» ζωής.

Φέτος το Healthy Life Festival πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι από τις 12 μέχρι τις 14 Απριλίου, παράλληλα με την έκθεση Greek Travel Show.

Δύο μοναδικά εκθεσιακά γεγονότα σε μία δημιουργική συνύπαρξη. Το Ευζήν και ο Τουρισμός συμπορεύονται αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, τον ιαματικό, ιατρικό, διατροφικό αλλά και πολιτιστικό τουρισμό που αναπτύσσεται ραγδαία, τα τελευταία χρόνια τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Read more

To Healthy Life Festival ολοκληρώθηκε – Δελτίο Τύπου

Το Healthy Life Festival επιστρέφει στις 12-14 Απριλίου 2019!

Το μεγαλύτερο γεγονός για το ΕΥ ΖΗΝ  που πραγματοποιήθηκε στην HELEXPO από  20 έως 22 Απριλίου 2018, σε διοργάνωση της εταιρίας Ecopolis, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία κερδίζοντας τις εντυπώσεις εκθετών και επισκεπτών.

Read more