4 από τα πιο ευεργετικά οφέλη της κανέλας

Η κανέλα εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιείται μόνο για να νοστιμίζει το φαγητό μας αλλά και ως σπιτική θεραπευτική μέθοδος.

Με μόνο 6 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού, η κανέλα είναι μία εξαιρετική προσθήκη στο φαγητό μας. Άλλωστε, πολλές συνταγές είναι εκείνες που περιέχουν μέσα κανέλα. Είτε σε ρόφημα, -γάλα με κανέλα- είτε σε επιδόρπια όπως το ρυζόγαλο, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, μερικά από τα οφέλη της κανέλας είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

1. Μπορεί να μειώσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα

Εάν και πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σε ανθρώπους που έχουν διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με το American Diabetes Association ωστόσο, χρειάζονται πιο εκτεταμένες μελέτες για να θεωρηθεί αυτό ως γεγονός, αναγνωρίζοντας όμως πως η γνώση αυτή για τη συγκεκριμένη ιδιότητα της κανέλας, μπορεί να βοηθήσει πολύ τους συγκεκριμένους ανθρώπους στο μέλλον.

2. Βοηθά στην ακμή

Σύμφωνα με μία ανασκόπηση των μελετών που έγιναν το 2015, η κανέλα, χάρη στις αντιβακτηριδιακές της δράσεις μπορεί να βοηθήσει να καθαριστούν τα σημάδια που δημιουργούνται από την ακμή.

3. Βοηθά στην νεανικότερη όψη του δέρματος.

Σε μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν πως το εκχύλισμα κανέλας, βοηθά στην βιοσύνθεση του κολλαγόνου τύπου 1. Με πιο απλά λόγια, βοηθά στη μείωση των ρυτίδων!

4. Ενισχύει τη μνήμη.

Μία ομάδα ερευνητών στο Wheeling Jesuit University, ανακάλυψε πως η μάσηση τσίχλας με γεύση κανέλας κατά την διάρκεια κάποιου τεστ ή εξετάσεων βελτίωσε τα αποτελέσματα των διαγωνιζομένων, σε εργασίες που σχετίζονται με τις διαδικασίες προσοχής, με την εικονική μνήμη, με τη μνήμη εργασίας και την ταχύτητα οπτικής-κινητικής απόκρισης!