6 λόγοι που το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα μας

Το έλαιο καρύδας έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα μας. Θρέφει τα κύτταρα, προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου και ενυδατώνει τα διψασμένα μαλλιά. Εν ολίγοις, χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο ως ένα αποτελεσματικό, εντελώς φυσικό υποκατάστατο για πολλά ανθυγιεινά προϊόντα ομορφιάς.

Παρακάτω, θα βρείτε 6 λόγους που αξίζει να χρησιμοποιείτε το λάδι καρύδας στο δέρμα σας.

1. Ανακουφίζει από παθήσεις του δέρματος

Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταπραϋντικό σε πολλές ερεθιστικές δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων της δερματίτιδας και της ξηρότητας και να επαναφέρει το δέρμα που έχει δημιουργήσει ουλές, στην αρχική του κατάσταση.

2. Αποτρέπει τις φλεγμονές

Μελέτη έδειξε ότι, το λάδι καρύδας διαθέτει μεγάλες αντιφλεγμονώδεις ικανότητες και ανακουφίζει από τους πόνους που δημιουργούνται λόγω των φλεγμονών. Επειδή λοιπόν, η ακμή είναι συνδεδεμένη με την παρουσία φλεγμονής, θα μπορούσε να θεωρηθεί πως η συστηματική χρήση του λαδιού μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής.

3. Θεραπεύει τα σημάδια και τα καψίματα

Το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να αυξάνει το κολλαγόνο στο δέρμα, επιταχύνοντας, έτσι, τη διάρκεια επούλωσης των σημαδιών και των καψιμάτων ενώ ταυτόχρονα, ενισχύει την ανάπτυξη υγιών μαλλιών. Επίσης, οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεων.

4. Προλαμβάνει τις λοιμώξεις

Ακριβώς, χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, το λάδι καρύδας μπορεί αποτελεσματικά να αποτρέψει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών που οδηγούν σε βακτηριδιακές και μυκητιασικές λοιμώξεις που δημιουργούνται στο δέρμα και στα μαλλιά.

5. Καθαριστικό προσώπου

Το λάδι καρύδας, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ντεμακιγιάζ απομακρύνοντας μέχρι και την αδιάβροχη μάσκαρα. Εύκολα και απλά μπορείτε να τοποθετήσετε λίγο λάδι σε ένα κομμάτι από βαμβάκι και να ξεβάψετε το πρόσωπό σας. Βέβαια, στην συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσετε ή να σκουπίσετε το πρόσωπό σας, καθώς εάν παραμείνει πολύ μεγάλη ποσότητα λαδιού στο πρόσωπο, μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματός σας.

6. Ενυδατικό

Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, το λάδι καρύδας είναι ένα πλούσιο ενυδατικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα. Όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλη ποσότητα, αφήνει πολύ λεία, ενυδατωμένη και νεανική την επιδερμίδα.