Τι είναι ο αθλητικός τουρισμός;

Ο αθλητικός τουρισμός, υπάγεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, συνδέεται με όλες τις μορφές συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

  • είτε ταξιδεύουμε ώστε να λάβουμε μέρος σε κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις ή διαγωνισμούς,
  • είτε για να παρακολουθήσουμε κάποιο πρωτάθλημα ή μεγάλα διεθνή τουρνουά.

Ο αθλητικός τουρισμός έχει αρχίσει και κάνει εντατικά, την εμφάνισή του, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Διάφορες διοργανώσεις σε υπέροχα μέρη της Ελλάδας, όπως είναι η Σαντορίνη, η Μεσσηνία, η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και σε πολλά ακόμη μέρη, λαμβάνουν χώρα ετησίως και έχουν αξιοσημείωτη απήχηση.

Τα στοιχεία δείχνουν πως, ο αθλητικός τουρισμός, στα επόμενα χρόνια, θα ανέβει αρκετά ψηλά, στον κατάλογο των αιτιών, για τις οποίες κάποιος επιθυμεί να ταξιδέψει.

Παίρνοντας ως παράδειγμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα δούμε ότι μόνο και μόνο γι αυτήν τη διοργάνωση, χιλιάδες κόσμου, αθλητών και μη, ταξιδεύουν ανά 4 χρόνια ώστε είτε να λάβουν μέρος, είτε να παρακολουθήσουν αυτό το εκπληκτικό γεγονός.

Η δραματική αύξηση της απήχησης, λοιπόν, αυτού του είδους του εναλλακτικού τουρισμού, δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση.

Κρατικά αλλά και ιδιωτικά δρώμενα, διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διάφορα σημεία της χώρας μας, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Ολυμπιονίκες ή γενικότερα διακεκριμένοι αθλητές, παίρνουν μέρος στις συγκεκριμένες διοργανώσεις μαζί με απλούς αθλητές ή πολίτες, δίνοντας έτσι, μία ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει τα οφέλη του αθλητισμού με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι, το περπάτημα, η ορειβασία, η ανάβαση είναι μερικά μόνο από τα αθλήματα που συνήθως πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των διοργανώσεων αυτών.

Στην εποχή μας, όπου τα αθλήματα είναι και μία αφορμή για να ξεφύγουμε λίγο από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, ο αθλητικός τουρισμός είναι λογικό να κερδίζει μέρα με την ημέρα, μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας.

Κατά τη διάρκεια του Healthy Life Festival, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όλες τις πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε για τα είδη του εναλλακτικού τουρισμού, από το Greek Travel Show.