Χρήσιμες συμβουλές για να ετοιμάσετε την τέλεια βαλίτσα

Ο ενθουσιασμός ενός επερχόμενου ταξιδιού, τις περισσότερες φορές είναι τόσο μεγάλος, που δεν δίνουμε τόση σημασία από την αρχή, στο Α και στο Ω ενός ταξιδιού: Στην βαλίτσα.

Τα πράγματα που θα έχουμε μαζί σε ένα ταξίδι είναι καθοριστικής σημασίας για το πόσο πετυχημένο θα είναι αυτό το ταξίδι. Πολλοί κάνουμε το λάθος, και πάνω στον ενθουσιασμό και στον πανικό μας, παίρνουμε λάθος πράγματα μαζί, ή παίρνουμε τόσα πολλά που δεν έχουμε πού να τα χωρέσουμε.

Όλα αυτά λοιπόν, καθιστούν την οργάνωση της βαλίτσας μας – για πολλούς από εμάς-, έναν εφιάλτη.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ετοιμάσετε την τέλεια βαλίτσα για τον επόμενο προορισμό σας.

Λίστα

Αφού ελέγξετε τον καιρό και λάβετε υπ’ όψιν σας τις ημέρες που θα περάσετε στις διακοπές σας, φτιάξτε μια λίστα με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα πράγματα που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας. Επειδή σίγουρα θα έχετε καταγράψει παραπάνω από όσα χρειάζεστε, ξεκινήστε να αφαιρείτε σιγά σιγά.

Δίπλωμα

Το δίπλωμα είναι, ίσως, ο σημαντικότερος παράγοντας που θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χώρο στην βαλίτσα μας. Αντί να διπλώσετε τα ρούχα σας, με τον παραδοσιακό τρόπο,προτιμήστε να τα διπλώσετε σε μορφή ρολού!

Mικρές συσκευασίες

Μια πολύ έξυπνη λύση, είναι να προτιμήσετε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθαρισμού ή καλλυντικά σε μικρό μέγεθος, το λεγόμενο μέγεθος ταξιδίου. Μια άλλη λύση, είναι τα δείγματα που προσφέρονται συνήθως μαζί με την αγορά κάποιου προϊόντος.

Κατάταξη

Αφού περάσετε το στάδιο του διπλώματος, το πώς θα στοιβάξετε τα αντικείμενά σας μέσα στη βαλίτσα, είναι πολύ σημαντικό. Ό,τι είναι βαρύ, γυάλινο ή σπάει εύκολα, βάλτε το κάτω κάτω, ώστε να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τα ρούχα σας. Πάνω πάνω ό,τι τσαλακώνεται εύκολα, πιτζάμες και πετσέτες. Τοποθετήστε ένα ένα τα παπούτσια σας σε σακούλες και βάλτε τα περιμετρικά της βαλίτσας και γεμίστε τα κενά με κάλτσες και άλλα αντικείμενα.

Αεροστεγή σακούλα

Ειδικά εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο –που είναι υποχρεωτικό- αλλά και όταν ταξιδεύετε με οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, για ασφάλεια, τοποθετήστε όλα τα αντικείμενά σας που βρίσκονται σε υγρή μορφή μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό θα σας γλιτώσει από μια ενδεχόμενη διαρροή κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

Στοιχεία

Φροντίστε, τόσο έξω όσο και μέσα στη βαλίτσα σας, να υπάρχει ένα ταμπελάκι με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο ή το email σας, έτσι ώστε,σε περίπτωση που χαθεί η βαλίτσα σας ή μπερδευτεί με κάποιου άλλου να είναι εύκολο να σας εντοπίσουν. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε, εάν η βαλίτσα σας δεν διαθέτει ήδη, ένα λουκέτο ασφαλείας, για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε όλο το περιεχόμενο της βαλίτσας σας, όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Στο Healthy Life Festival στις 12-14 Απριλίου, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε πλήρως για ταξιδιωτικά ζητήματα και προορισμούς από το Greek Travel Show.