Συνένζυμο Q10: Το ένζυμο… «μπαλαντέρ» και πού μας ωφελεί

Το συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα φυσικό συστατικό που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Υπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς αλλά εντοπίζεται και σε διάφορα τρόφιμα όπως τα έλαια και οι ξηροί καρποί.

Το συνένζυμο Q10 θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά ένζυμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς τα οφέλη του προς το σώμα μας είναι πάρα πολλά. Βοηθά τόσο στη διατήρηση της καλής μας υγείας όσο και στην αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών καταστάσεων του οργανισμού μας.

Πού βοηθά;
Στην καρδιά

Μελέτες επιβεβαίωσαν τη δράση του ενζύμου στην καρδιομυοπάθεια, την αρρυθμία και τη στεφανιαία νόσο.

Στην παχυσαρκία

Σύμφωνα με έρευνες, το ένζυμο ωθεί το αποθηκευμένο λίπος στον οργανισμό μας να λειτουργήσει ως καύσιμο και ενέργεια και ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η μείωση του βάρους μας.

Στην κόπωση

Μία ακόμη πολύ χρήσιμη λειτουργία του, είναι η συμβολή του στη διαδικασία μετατροπής του φαγητού μας σε ενέργεια.

Στον καρκίνο

Σύμφωνα με Δανούς ερευνητές, σε όσους έχουν μειωμένα τα επίπεδα του ενζύμου, θα μπορούσε να είναι πιο πιθανή μια εμφάνιση καρκίνου.

Στα… χρόνια

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τη βλάβη που προκαλούν στα κύτταρά μας.

O οργανισμός μας, είναι ένα πολύπλοκο πολυεργαλείο που μας προσφέρει από μόνος του τις αμυντικές λειτουργίες που χρειαζόμαστε. Είναι λοιπόν, πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όσα περισσότερα μπορούμε αναφορικά με τα οφέλη των ενζύμων και των βιταμινών και να παρακαλουθούμε την πορεία των επιπέδων τους στον οργανισμό μας έτσι ώστε, να διατηρούμε τα επίπεδα της υγείας μας υψηλά.

Κατά τη διάρκεια του Healthy Life Festival, θα έχετε την ευκαιρία να συλλέξετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε γύρω από το συνένζυμο Q10 αλλά και γύρω από τα υπόλοιπα ένζυμα και τις βιταμίνες, καθώς επίσης και για τη σημαντικότητα και τα οφέλη τους.