Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλιά στο Healthy Life Festival

Το Healthy Life Festival επιστρέφει και φέτος στην Helexpo στις 12-14 Απριλίου 2019!

Το Healthy Life Festival, με χαρά ανακοινώνει την ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την Έλλη Πασπαλιά στον συναυλιακό χώρο του Helexpo Αμαρουσίου, τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, στις 21 Απριλίου!

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Η Ευανθία το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο.

Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επέστρεψε από το Παρίσι, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην École Normale de Musique.

Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του «’Αξιον Εστί» με το Μίκη Θεοδωράκη.

Κορυφαία της στιγμή η συμμετοχή της στην Ταινία ¨Πολίτικη Κουζίνα¨, όπου η μουσική της μας ταξίδεψε στα αρώματα της Πόλης και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της εξαιρετικής παραγωγής.

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Manhattan School of Music, από το οποίο και πήρε το δίπλωμα Bachelor of Arts, ενώ παρακολούθησε, μαθήματα τραγουδιού με την σοπράνο Judith Ruskin και υποκριτικής με τον ηθοποιό William Hickey. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε συναυλίες στις Η.Π.Α και τον Καναδά, καθώς και σε παραστάσεις όπερας, με τελευταία στάση την παράσταση «Medea» του Gavin Bryars στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Bob Wilson.

Στην Αθήνα ήρθε το 1982 και αμέσως καθιερώθηκε ως βασική συνεργάτις του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι το 1988. Προτιμώντας την άμεση επαφή με το κοινό της, η καλλιτεχνική της πορεία σφραγίζεται από πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

Η συνεργασία της Έλλης Πασπαλά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα με τίτλο «Ο Χορός Των Άστρων» κυκλοφορεί το 2007 και πρόκειται για ένα album με μοναδικές συνθέσεις από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, προσεγμένο στίχο από την Ελένη Ζιώγα και μοναδικές ερμηνείες από την Έλλη.

Που: Helexpo Αμαρουσίου

Πότε: 21 Απριλίου στις 21:15

Healthy Life Festival: Αφετηρία και Προορισμός Ζωής