Πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα

Η χώρα μας, φημίζεται για τις υπέροχες τοποθεσίες της, θαλάσσιες, ορεινές ή πεδινές. Τοποθεσίες και μέρη που με τη θέα και τον πλούτο τους κόβουν την ανάσα. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, έρχονται στην Ελλάδα για να απολαύσουν μερικές μόνο στιγμές, στις γεμάτες χρώματα τοποθεσίες που προσφέρει ο τόπος μας.

Η πεζοπορία, έχει αρχίσει, τα τελευταία χρόνια να εμφανίζει μια πολύ μεγάλη αύξηση στους οπαδούς της και όχι άδικα. Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας είναι αστείρευτα και σε σωματικό αλλά και σε ψυχικό επίπεδο.

Αρχικά,γυμνάζουμε όλο μας το σώμα. Το περπάτημα, και ειδικά το πολύωρο – τις περισσότερες φορές- που χρειάζεται σε μια πεζοπορία, βοηθά στο κυκλοφορικό μας σύστημα και γυμνάζει τόσο τα πόδια όσο και τον κορμό μας. Με την πεζοπορία, αυξάνουμε τα επίπεδα της αντοχής μας και πολλές είναι και οι φορές εκείνες, που χρειάζεται είτε να «σκαρφαλώσουμε» σε μερικά σημεία είτε να διασχίσουμε ποταμούς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, την ολική εκγύμναση του σώματός μας.

Η πεζοπορία, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να ερχόμαστε κοντά με τη φύση. Αρκετές φορές, αν η διαδρομή που έχουμε επιλέξει είναι αρκετά μεγάλη, ενδέχεται να χρειαστεί να κατασκηνώσουμε κάπου κατά την διάρκεια της νύχτας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, την εντονότερη επαφή μας και εν συνεχεία την εναρμόνισή μας με τη φύση. Ερχόμαστε σε επαφή με ζώα, με φυτά, με καθαρό οξυγόνο και έχουμε αρκετό χρόνο για να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας.

Η Ελλάδα, είναι ένας τόπος που προσφέρει πολλές επιλογές και για αρχάριους αλλά και για πιο έμπειρους πεζοπόρους. Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς, μερικές από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές της χώρας μας.

Από τα Φηρά στην Οία, Σαντορίνη

Είναι μια υπέροχη διαδρομή, 10 χιλιομέτρων. Όλοι γνωρίζουμε πως η Σαντορίνη είναι από τα ομορφότερα νησιά μας. Μια διαδρομή, απίστευτου κάλλους , που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Φαράγγι Σαμαριάς, Κρήτη

samarias

Θα ξεκινήσουμε από το τέλος της διαδρομής, το οποίο καταλήγει στην παραλία της Αγίας Ρούμελης. Μια παραλία με καταγάλανα, υπέροχα νερά. Εκεί λοιπόν θα φτάσει, όποιος αποφασίσει να διασχίσει το γνωστό σε όλους μας Φαράγγι της Σαμαριάς, στην Κρήτη. Είναι αρκετά απαιτητική διαδρομή γι’ αυτό, καλό θα είναι να έχετε εξασφαλίσει τον κατάλληλο εξοπλισμό και αρκετό νερό για τη διάρκεια της διαδρομής.

Νέδα, Πελοπόννησος

neda

Ένας υπέροχος ποταμός, με θηλυκό όνομα. Ο ποταμός της Νέδα, είναι ίσως από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές που θα μπορούσατε να επιλέξετε. Καλό βέβαια θα είναι, να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, με αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια γιατί, η 6ωρη αυτή διαδρομή, γίνεται κατά κύριο λόγο μέσα στο νερό.

Φαράγγι του Βίκου, Πίνδος

vikou

Το πιο βαθύ φαράγγι του κόσμου, σας περιμένει στη Βόρειο Ελλάδα, για να το διασχίσετε μέσα σε 5-6 ώρες. Ένα υπέροχο τοπίο, το οποίο φτάνει στο αποκορύφωμά του όταν διασταυρώνεται με τον Βοϊδομάτη.