Τα καλύτερα αιθέρια έλαια, για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Τους χειμερινούς μήνες, το δέρμα και ο οργανισμός μας καταπονούνται αρκετά πιο εύκολα. Το κρύο, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι ιώσεις και τα επίπεδα υγρασίας του οργανισμού μας που πέφτουν πιο εύκολα, έχουν ως αποτέλεσμα, να εμφανίζουμε ξηρότητα στο δέρμα, κόπωση και ατονία. Εξαιτίας όλων των παραπάνω λοιπόν, ο οργανισμός μας είναι πιο ευάλωτος αυτή την περίοδο.

Τα αιθέρια έλαια και οι ευεργετικές τους ιδιότητες, μπορούν να μας βοηθήσουν σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.

Πέρα από τις όμορφες μυρωδιές τους, το κάθε έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις και μας προσφέρει τα ανάλογα οφέλη, σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τα αιθέρια έλαια είναι τόσο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα αιθέρια έλαια για να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος είναι το πιο δημοφιλές αιθέριο έλαιο για τα κρυολογήματα, τους πονοκεφάλους, τον βήχα και για την δραστική του ικανότητα στο να απελευθερώνει την αναπνοή μας.

Νυχτολούλουδο

Το αιθέριο έλαιο από το νυχτολούλουδο βοηθά πολύ στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας του οργανισμού και ενυδατώνει πολύ την ξηρή επιδερμίδα. Έχει πολύ όμορφο άρωμα και ηρεμεί μετά από μια απαιτητική ημέρα.

Λεμόνι

Το έλαιο λεμονιού ξεχωρίζει για τις αντισηπτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βοηθά πολύ στη θωράκιση του οργανισμού. Τονώνει το νευρικό σύστημα και μας αναζωογoνεί. Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να γεμίσουμε με ενέργεια την ημέρα μας και να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό μας.

Στο Healthy Life Festival θα έχετε την ευκαιρία, να ενημερωθείτε πλήρως για όλα τα αιθέρια έλαια και για τις ξεχωριστές ιδιότητες που έχει το καθένα, 12-14 Απριλίου στο Helexpo!