3 φυτά εσωτερικού χώρου που βοηθούν στη μείωση του στρες

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που έχουν τα φυτά τόσο στην ατμόσφαιρα του χώρου όσο και στον οργανισμό μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου, βοηθούν πολύ και στον καθαρισμό του αέρα –κάτι που γνωρίζουμε ήδη- αλλά βοηθούν και στα επίπεδα του στρες μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια έρευνα που είχε γίνει το 2008, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι στα νοσοκομεία, οι ασθενείς που είχαν φυτά μέσα στο δωμάτιό τους ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα στρες από εκείνους που δεν είχαν.

Γενικά,οι ευεργετικές ιδιότητες που έχουν πάνω μας τα φυτά είναι πολλές, γι αυτό και συγκεντρώσαμε για εσάς μια λίστα με φυτά εσωτερικού χώρου, που μπορείτε να τα τοποθετήσετε είτε στο δωμάτιο είτε στον εργασιακό σας χώρο. Είναι πολύ εύκολο να τα φροντίσετε και βοηθούν πολύ στην αύξηση του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα, στον καθαρισμό των τοξινών και βοηθούν συνολικά, στο να έχουμε καλύτερη ποιότητα εισπνεόμενου αέρα, ενώ παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα του στρες.

Αλόη

Τις υπέροχες ιδιότητες του τζελ της αλόης στο δέρμα μας και σε διάφορες παθήσεις τις γνωρίζαμε ήδη. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως βοηθά ιδιαίτερα στον καθαρισμό του αέρα από τους ρύπους που υπάρχουν στα καθαριστικά προϊόντα. Όταν το ποσοστό των ρύπων στον αέρα του δωματίου γίνει υπερβολικό, τα φύλλα της αλόης θα εμφανίσουν καφέ στίγματα.

Κρίνα

Τα κρίνα, πέρα από πολύ όμορφα λουλούδια, είναι και πολύ ανθεκτικά καθότι ,δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ήλιο και προτιμούν δροσερότερα μέρη. Βοηθούν πολύ στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, ενώ μειώνουν τα επίπεδα τοξινών στον αέρα.

Μπαμπού

Τα υπέροχα μπαμπού, βρίσκονται στην λίστα της NASA με τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα μπαμπού καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το βενζόλιο και από το τριχλωροαιθυλένιο. Θα πρέπει να τα διατηρείτε σε καλά επίπεδα υγρασίας, -δηλαδή να τα ποτίζετε αρκετά συχνά- και να τα έχετε στη σκιά ή μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο.