Blog

Healthy Life Festival: Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 20 – 22 Απριλίου

Healthy Life Festival: Όλο το πρόγραμμα του τριημέρου (Παρασκευή 20 Απριλίου- Κυριακή 22 Απριλίου)

Το τριήμερο που τόσο περιμέναμε έφτασε επιτέλους και η HELEXPO Αμαρουσίου θα γίνει ο τόπος συνάντησης όλων όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το Ευ Ζην! Από Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι και Κυριακή 22 Απριλίου θα σας περιμένουμε σε αυτό το χώρο υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος θα γεμίσει εκθέτες από το χώρο της ολιστικής ιατρικής, της υγιεινής διατροφής, της βιολογικών προϊόντων, της φυσικής ομορφιάς, της άσκησης, του αθλητισμού,  του εναλλακτικού τουρισμού, των εξωτερικών δραστηριοτήτων, του βιβλίου, της ψυχικής υγείας, της αυτοβελτίωσης και της ευεξίας.

Στο χώρο θα φιλοξενηθεί φυσικά και ένα πλούσιο bazaar βιολογικών προϊόντων, καθαριστικών, βιβλίων, αλλά και χειροτεχνημάτων. Στους χώρους της έκθεσης θα λειτουργούν όλες τις ημέρες εστιατόρια και καφέ, που θα προσφέρουν φαγητά, ροφήματα και ποτά, στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής.

Read more

20 – 22 Απριλίου: Ένα τριήμερο γεμάτο ομιλίες για όλους – Δείτε το πρόγραμμα

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ για την Υγεία και το Ευ Ζην πλησιάζει και από την Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 θα μπορείτε να το επισκεφθείτε στη HELEXPO Αμαρουσίου μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας!

Η γενική είσοδος θα είναι μόνο 6€ με δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% για ανέργους. Τα παιδιά έως 12 ετών δεν θα πληρώνουν είσοδο. Θα υπάρχει, μάλιστα, και η δυνατότητα προσφορών: η είσοδος για 2 άτομα θα είναι μόνο 10€ και για 10 άτομα και άνω ακόμα χαμηλότερα, μόνο 4€.

Read more

Ολιστική παιδεία: γιατί αυτή η προσέγγιση είναι σημαντική για το μέλλον των παιδιών μας

Όταν μιλάμε για την αναθεώρηση και αναδιάρθρωση του τρέχοντος εκπαιδευτικού μας συστήματος, η ολιστική προσέγγιση πλέον έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και παραπάνω έδαφος και ομολογουμένως, αποτελεί μια συναρπαστική και ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Τις τελευταίες δεκαετίες η γνώση μας σχετικά με την παιδική ανάπτυξη, ψυχοσύνθεση και δυναμική έχει επεκταθεί ραγδαίως και μαζί με αυτές και οι διδακτικές μέθοδοι.

Read more

Χτίζοντας μια επιτυχημένη εταιρική κουλτούρα

Η κουλτούρα μιας επιχείρησης είναι εκείνο το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει. Αποτελεί αντανάκλαση των αξιών, του σκοπού σας και του εσωτερικού κλίματος της επιχείρησής σας. Είναι η καθημερινή πραγματικότητα της εργασίας σας• τι λέτε, τι κάνετε, ο τρόπος που συμπεριφέρεστε, ο τρόπος που αλληλεπιδράτε ο ένας με τον άλλο, τα προϊόντα σας ή οι υπηρεσίες σας, η κοινότητα που δημιουργείτε. Όσο κι αν εσείς είστε υπεύθυνοι γι’ αυτή, οι εργαζόμενοι αποτελούν το κλειδί της ενδυνάμωσης και επιτυχίας της. Άλλωστε, όταν τους παρέχετε ένα εργασιακό περιβάλλον που απολαμβάνουν, βελτιώνετε και την απόδοσή τους με κάθε μέρα που περνά.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα κυριότερα βήματα μέσω των οποίων θα καταφέρετε να πάρετε τον έλεγχο της εταιρικής σας κουλτούρας και να κάνετε τη διαφορά, εστιάζοντας στους εργαζόμενους:

Read more

Το HeartMath και η σύνδεση της καρδιάς με τον εγκέφαλο

Τα προϊόντα του HeartMath, τα εργαλεία και οι τεχνικές του, βασίζονται σε πάνω από 25 χρόνια επιστημονικής έρευνας που διεξάγονται στο Ινστιτούτο του HeartMath σε σχέση με την ψυχοφυσιολογία του στρες, των συναισθημάτων και τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Υπάρχουν πάνω από 300 ανεξάρτητα ακαδημαϊκά άρθρα δημοσιευμένα πάνω στην επιστήμη του HeartMath.

Η σύνδεση καρδιάς και εγκεφάλου

Οι περισσότεροι έχουμε διδαχθεί στο σχολείο ότι η καρδιά εκτελεί «εντολές» του εγκεφάλου με τη μορφή νευρικών σημάτων. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η καρδιά στην πραγματικότητα στέλνει περισσότερα σήματα στην εγκέφαλο απ’ ότι το αντίθετο! Επιπλέον, αυτά τα σήματα έχουν σημαντική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία, επηρεάζοντας τις συναισθηματικές διαδικασίες, όπως επίσης και τις γνωστικές λειτουργίες, δηλαδή την προσοχή, την αντίληψη, τη μνήμη και την επίλυση προβλημάτων.

Read more

Η εμπειρία του βελονισμού: 6 βασικοί λόγοι για να τη δοκιμάσετε

Σήμερα πλέον γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης αλλαγής στο πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν την υγεία και τη συνολική τους ευεξία. Από τις επεμβατικές θεραπείες και τις φαρμακευτικές αγωγές, η προσοχή στρέφεται σταδιακά και περισσότερο στην καλή σωματική κατάσταση, στην υγιεινή διατροφή μέχρι την αυτοφροντίδα (ψυχική και σωματική), αλλά και την ενσυνειδητότητα.

Ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί την πραγματική δύναμη της πρόληψης αλλά και την εστίαση στις μη συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης και πρόληψης. Ο σκοπός έχει δύο πλευρές: θέλουμε να αποφύγουμε την εμφάνιση και ανάπτυξη παθήσεων και ενοχλήσεων, αλλά και όταν αυτές εμφανιστούν, να τις καταπολεμήσουμε φυσικά στα πρώτα τους στάδια. Οι εναλλακτικές πρακτικές διαδίδονται όλο και περισσότερο στο Δυτικό κόσμο. Μία από αυτές είναι και ο βελονισμός.

Read more

Πόσο σημαντικά είναι τελικά η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα στην εργασία;

«Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα, είναι μια επιτυχία», είχε πει ο Henry Ford, για να τονίσει την αξία της συνεργασίας, της συνεργασίας μέχρι επίτευξης του στόχου. Και οι επιστημονικές έρευνες ετών στηρίζουν αυτή του τη δήλωση. Ενδεικτικά, έρευνα του 2010, δημοσιευμένη στο Science από τους Bahrami et al., αποκάλυψε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, το αποτέλεσμα μιας εργασίας είναι καλύτερο, όταν δύο τουλάχιστον άνθρωποι έχουν βοηθήσει ο ένας τον άλλο, αντί να εργάζονται ξεχωριστά. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, είτε μιλάμε για το εργασιακό περιβάλλον, είτε για την ίδια την επιστημονική έρευνα, την οργάνωση μεγάλων γεγονότων, την οικογενειακή ζωή, την επίτευξη στόχων. Εξάλλου, οι περισσότεροι επιστήμονες θα ισχυριστούν ότι η ικανότητα που έχουμε να επιλύουμε προβλήματα μαζί, σε ομάδες, φαίνεται να αποτέλεσε θεμελιώδες στοιχείο-λόγο για την επιβίωση και κυριαρχία του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας.

Read more

10 υπερτροφές που αξίζει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Αν ψάχνετε μέσα στη μέρα τρόπο να τονωθείτε και καταφεύγετε συχνά στους πολλούς καφέδες, στα έτοιμα σνακ και στο επεξεργασμένο φαγητό, τότε βρίσκεστε στη λάθος κατεύθυνση· αυτές οι επιλογές θα σας τονώσουν στιγμιαία, αλλά αμέσως μετά θα σας αφήσουν εξουθενωμένους, χωρίς ενέργεια και με αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας. Μπορεί τα πολλά λιπαρά και η ζάχαρη να βρίσκονται παντού διαθέσιμα γύρω μας και να μας χορταίνουν, αλλά δεν έχουν σχεδόν τίποτα τελικά να μας προσφέρουν.

Read more

Γιατί αξίζει να ταξιδεύουμε;

Τα ταξίδια αποτελούν επένδυση στην εμπειρία• μια εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε μία φορά στη ζωή σας, αφού όσα ταξίδια κι αν πάτε κανένα δεν πρόκειται να μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενο. Ως ενήλικες, είναι πάντα δύσκολο να ξεκλέψουμε χρόνο, χρήματα και διάθεση, για να κάνουμε τέτοια διαλείμματα. Μπορεί, μάλιστα, να σκεφτούμε οτι δεν αξίζει να ξοδέψουμε χρήματα σε ένα ταξίδι, αφού δεν πρόκειται να μας αποφέρει υλικά αγαθά και πολυτέλειες, παρά μόνο κούραση στο τέλος.

Read more

Γιατί έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε;

Θέτοντάς το απλά, η αίσθηση του ανήκειν σημαίνει ένα είδος αποδοχής κάποιου από μια ομάδα ως φυσικό και πλήρες μέλος του. Το ανήκειν παρέχει μια στενή και ασφαλή σχέση που εμπεριέχει αυτόματα και την αίσθηση ευτυχίας• η αποδοχή και η ευτυχία αποτελούν δύο χαρακτηριστικά που απαρτίζουν και την ανθρώπινη υπόστασή μας. Μας κινητοποιούν να μοιραστούμε, να συμβιώσουμε, να επικοινωνήσουμε και να δημιουργήσουμε. Χρειαζόμαστε, κατά κάποιο τρόπο, ένα ασφαλές πλαίσιο ύπαρξης και δημιουργίας.

Read more